Clubkampioenschappen enkel en mixdubbel 2014

Van dinsdag 24 juni t/m zondag 29 juni zijn er wedstrijden gespeeld om de bovenvermelde kampioenschappen. Helaas was de deelname iets minder dan vorig jaar, maar de sfeer op en rond de baan was wederom geweldig. Met natuurlijk weer ontzettende spannende en soms lange (dames) partijen. Er waren een paar dagen bij dat de sterren niet alleen op de baan stonden maar ook al lang hoog aan de hemel met wedstrijden die tegen 00.30 uur waren afgelopen. Wat een doorzetters! Gelukkig waren de weersomstandigheden prima geregeld, dus geen centje pijn. Hoewel, het schijnt dat er een paar personen de dag erna toch iets last van de spieren hadden.

Op zondag de finaledag. De schema’s waren zodanig samengesteld dat iedereen zondag aanwezig was om één, of voor diegenen dia aan twee onderdelen meededen, dan twee wedstrijden te spelen. Toen de organisatie bij de baan arriveerde waren Diederick en Ellen al druk bezig om een partytent op te zetten. Voor het geval dat de zon te fel zou gaan schijnen of er misschien toch nog een buitje zou vallen. Dit laatste was heel goed mogelijk, want het toernooi stond min of meer in het teken van Wimbledon. De hele week was er daarom ook Engels drop en Engelse chips (salt and vinegar) op de baan aanwezig en Engelse? hapjes (worst, kaas, komkommer, tomaatjes).

Maar zondag spande de kroon wat betreft de lekkernijen. De organisatie had op het laatste nippertje een paar hele en halve Engelsen (Doug, Janet, in dit geval uit te spreken als Jennet en Dineke) zo gek gekregen om een high-tea te verzorgen. Dit was zo perfect geregeld met overheerlijke sandwiches, scones, cakejes, brownies, aardbeien met slagroom en nog meer lekkers, dat de voorzitter in zijn bedankwoord opperde om dit de komende tien jaar maar te blijven doen.

Tussen het eten door werd er natuurlijk ook nog getennist. Eén van de dames (C.R.) stond volgens Wimbledon traditie keurig in het wit op de baan. Reden genoeg voor de aanwezige fotograaf om hier even een kiekje van te nemen. Bij de dames streden acht dames om de titel van clubkampioen, bij de heren slechts vier en bij de mix waren er twaalf koppels. Deze waren opgedeeld in twee categorieën, een categorie G (goede tennissers) en een categorie ZG (zeer goede tennissers). Uit de laatste categorie kwam dan ook de kampioen. Toen alle wedstrijden gespeeld waren, met gelukkig tijdens de laatste wedstrijden om de sfeer compleet te maken nog wat regen, kwam het volgende resultaat uit de bus:

Dames Enkel: 1 Dinande Aaftink 2 Nienke Vinke 3 Karin Meuleman 4 Anneke Paalman 5 Toos Bekkink 6 Dinanda van de Noort 7 Kim Beltman 8 Cindy Roelofs

De heren enkel: 1 Rob Kollen 2 Peter Wolters 3 Jan Wilgenhof 4 Tonnie van Esterik

De mix ZG: 1 Jurik Okma/Nicolette Klein Brinke 2 Jan Wilgenhof/Anneke Paalman 3 Peter Wolters/Dinande Aaftink 4 Herman ter Welle/Hiltje Aaftink 5 Gerrit Bekkink/ Engelien Kuipers 6 Rob Kollen/Nienke Vinke

De mix G: 1 Tonnie van Esterik/Karin Meuleman 2 Herman Reurslag/Annie Wissink 3 Wim Schepers/Willy Steunenberg 4 Diederick Aaftink/Ellen Krans 5 Freddie Beuzel/Ans van Bergen 6 Gerard Tiemessen/Tineke Nederlof.

De prijsuitreiking was toen zo rond half vijf. En daarna volgde nog een verloting waarbij iedere aanwezige deelnemer in de prijzen viel. Na nog een paar drankjes genuttigd te hebben en gezamenlijk de boel aan kant gemaakt te hebben, is iedereen voldaan en op tijd voor Nederland – Mexico naar huis gegaan. Rest nog te zeggen dat de dubbelkampioenschappen dames/heren in september plaats vinden en er dan een grote deelname wordt verwacht.

Namens de organisatie, Tonnie van Esterik

 

Voeg reactie toe

Uw emailadres zal niet openbaar gemaakt worden