Het Pepernotentoernooi

Zondagochtend 27 november kwamen om kwart voor negen de eerste slaperige gezichtjes op de tennisbaan. Om 9.00 uur ging het namelijk beginnen: Het Pepernotentoernooi!

De kinderen streden in vijf teams om fel begeerde pepernoten die te verdienen waren met de wedstrijdjes. De teams Pepernoot, Speculaas, Marsepein, Chocolade letter en Snoepgoed bestonden allemaal uit vijf tot zes kinderen van verschillende leeftijden en speelniveau. Ze speelden per team steeds twee partijen tegelijk, waarbij er tijdens de wedstrijd doorgewisseld werd. Iedereen kwam dus aan bod. Bij winst waren er drie pepernoten te verdienen en bij verlies twee. Maar er waren ook pepernoten te verdienen voor sportief spel en meehelpen met opruimen.
Na vier speelrondes had iedereen zijn eigen pepernotenbakje al aardig vol!

Tot slot werden er nog partijtjes “Gevangenisje” gespeeld om de gezellige ochtend af te sluiten. Er deden 26 kinderen mee die met een grote buit aan pepernoten en een chocoladeletter om 11 uur voldaan naar huis gingen.

Met dank aan Tom Kleinluchtenbeld, die alles tot in de puntjes heeft verzorgd en de ouders die hem hierbij hebben geholpen.

Voeg reactie toe

Uw emailadres zal niet openbaar gemaakt worden