Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis en jeu de boules. De maatregelen  gaan in op dinsdag 15 december en gelden voor 5 weken.

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen.

De volgende maatregelen gelden voor de komende vijf weken en duren dus minstens tot 19 januari 2021:

 

Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel).  Twee personen van hetzelfde huishouden mogen wel spelen tegen twee andere personen die ook onderling uit hetzelfde huishouden komen. Voor de overige leden is de komende 5 weken alleen enkelspel toegestaan. De jeugd onder 18 mag nog met 4 op een baan.

 

            Jeu de boules is toegestaan met maximaal twee personen

 

  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

 

Graag blijven registreren als je gebruik maakt van het park. En natuurlijk de al geldende maatregelen in acht nemen.

Voeg reactie toe

Uw emailadres zal niet openbaar gemaakt worden