Beste tennissers,

Vanaf september dit jaar zal ik jullie tennistrainer worden. Mijn naam is Han Bruins, 22 jaar, en heb deze zomer de HBO opleiding Sport, Gezondheid en Management in Nijmegen afgerond.

Ik ben geboren in Gorssel en daar tennis en voetbal ik vanaf mijn 6de. Al snel kwam ik erachter dat sport mijn passie is en daar meer mee wilde gaan doen. Daarom ben ik de HBO-opleiding Sport, Gezondheid en Management gaan doen. Voor deze opleiding ben ik op kamers gaan wonen in Nijmegen, tussendoor heb ik een half jaar in Enschede gewoond voor een stage bij FC Twente. Op dit moment woon ik weer in Gorssel. Het overbrengen van mijn passie voor tennis vind ik zo leuk dat ik niet meteen kies voor een baan waarvoor ik opgeleid ben. In plaats daarvan kies ik ervoor om les te geven in Laren en Groenlo.

Tot en met mijn 10de heb ik in Gorssel veel tennisles gehad. In die periode heb ik voorgespeeld bij de bond (KNLTB) en heb daar uiteindelijk twee jaar training gekregen. Achteraf gezien was dat een erg leuke ervaring, maar destijds bleef er weinig tijd over voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld voetbal. In  HAVO 3 besloot ik om een keuze te maken tussen voetbal en tennis. Na lang wikken en wegen werd dat toch voetbal. Ik nam minder tennisles en ben ergens anders gaan voetballen. Via een oud-trainer uit Gorssel kwam ik terecht bij Helios. Toen ik naar de senioren moest besloot ik toch om weer met mijn vrienden in Gorssel te gaan spelen. Daar speel ik nu in het 1e elftal. Ondanks dat ik vanaf HAVO 3 minder tennisles heb genomen, ben ik altijd veel toernooien en competitie blijven spelen wat uiteindelijk resulteerde in mijn huidige speelsterkte van 4 / 4. Op dit moment speel ik op zaterdag hoofdklasse in een Herenteam bij de Boerehofstee in Wilp. Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat ik sportles geven ook erg leuk vond. Helaas werd dat niet op mijn opleiding aangeboden. Daarom heb ik naast mijn opleiding, via het CIOS, de tennislicentie A behaald. Het leuke aan lesgeven vind ik dat ik mijn passie voor sport, met name tennis, over kan en mag brengen op anderen.

Bij kinderen verzorg ik de lessen op een speelse wijze, waarbij gebruik gemaakt wordt van de richtlijnen van tenniskids (http://www.tenniskids.nl/). Ik pas het niet letterlijk toe, maar gebruik het wel. Voor de wat oudere kinderen maak ik ook gebruik van veel hulpmiddelen, maar daarnaast pas ik ook veel wedstrijdvormen, spelvormen en oefeningen toe waarbij zowel op tactiek als techniek getraind wordt. Het klinkt misschien gek, maar ook bij de senioren houd ik ervan om de lessen op een speelse manier te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen, dus ook volwassenen, het op deze manier sneller leren en het ook als leuk ervaren. Daarnaast wordt ook bij de senioren veel getraind op de techniek en tactiek in daarvoor bedoelde oefeningen, spelvormen en wedstrijdvormen.

Naast het geven van tennislessen, zal ik ook de competitie en activiteiten begeleiden / organiseren. Meer informatie over de lespakketten voor kinderen en senioren is terug te vinden op de website van ‘t Laerveld. Voor vragen omtrent de lessen, opgave, competitie of activiteiten kunt u mij bereiken op de onderstaande gegevens.

Ik heb erg veel zin om te beginnen!! Tot snel bij ’t Laerveld.

Han Bruins

E: bruinshan@hotmail.com
T: 06-280 408 91

Voeg reactie toe

Uw emailadres zal niet openbaar gemaakt worden