Hallo tennisvrienden,

Bij de op vrijdag 30 december 2011 door ons georganiseerde winteractiviteit in de Braninkhal werden de jeugdige deelnemers eerst ontvangen met een lekker glas drinken. Wij hadden voor deze jeugdige spelers, met vakkundige ondersteuning van Marco, een leuke binnenactiviteit georganiseerd en wel in de vorm van twee in delen opgesplitste spel- en behendigheidsronden. Dit zag er ongeveer zo uit.

De eerste ronde!

De spelers werden om te beginnen verdeeld over 3 teams; het ene speelveld was hiervoor verdeeld in 3 veldjes, waarbij steeds 2 teams tegen elkaar tenniswedstrijdjes speelden. Op het andere veld was een behendigheidsparcours uitgezet waarbij door het 3e team punten konden worden verzameld door zoveel mogelijk ballen via dit parcours in een mand tercht te laten komen met als bonus het aantal ballen dat onderweg door een hoepel geslagen werd. Doordat hier verschillende facetten tot 1 ‘oefening’ waren samengevoegd bleek dit een leuk onderdeel te zijn geworden.

Even Pauze..pff

Hierna een pauze voor de kinderen met ranja en wat lekkers erbij zodat wij de velden om konden bouwen voor de 2e helft van de activiteiten.

De tweede ronde!

Nu werd op het ene veld opnieuw in wedstrijdverband een spel gedaan wat veel leek op de beginselen van het volleybalspel (vangen en naar elkaar overspelen alvorens weer over het net te spelen); hierbij op een groot veld weer 2 (andere) teams tegen elkaar. Dit was er duidelijk meer op gericht om de onderlinge samenwerking te verbeteren.

Tegelijkertijd was het overblijvende team op het andere veld verschillende behendigheidsspellen aan het doen waarbij het hele team steeds gezamenlijk de eindstreep moest halen of obstakels (de kast) moest beklimmen of omzeilen. (dit moest dus hand in hand en niet loslaten, hier werd zeer streng op gecontroleerd, ..ahum..). Het mag duidelijk zijn dat ook met dit gespeel en geren punten verdiend konden worden.

Afsluiting

Aan het eind van deze vermoeiende middag werden, tijdens een drankje en wat snoep, ook nog prijzen uitgedeeld. De uitslag, waarover niet gediscusseerd kan worden, is bij de redactie bekend, maar om niemand te kort te doen:

!!.. Er waren volgens ons alleen maar winnaars..!!

Wij vonden het heel leuk om deze middag te organiseren en uit te voeren, de kinderen waren enthousiast, dus het lijkt ons een geslaagde missie.

Namens Han Beumer, Jan Wilgenhof, Marco de Graaf en ondergetekende.

Sportieve groetjes en tot een volgende keer,

Johan Lenselink

Voeg reactie toe

Uw emailadres zal niet openbaar gemaakt worden