Digitaal afhangen gaat pas per begin juli 2023 van start: tot die tijd is het fysieke afhangbord leidend!!

Digitaal afhangen

Vanaf 1 juli 2023 kun je bij TC ’t Laerveld digitaal een baan reserveren (ook wel afhangen genoemd).
Heel handig want zo kun je gelijk zien of er nog een baan vrij is. Hoe het precies werkt en wat je moet installeren staat in de handleiding.

Digitaal afhangen vervangt het afhangen op ons afhangbord met de fysieke KNLTB ledenpas. Deze pas wordt per 1-1-2024 niet meer uitgegeven door de KNLTB.

Hier volgen de spelregels:

  • Je reserveert een baan via de KNLTB clubb app
  • De digitaal gereserveerde baan hoeft NIET bevestigd te worden in het clubhuis.
  • Je kunt 7 dagen van tevoren een baan reserveren voor enkelspel of dubbelspel
  • Een baan reserveer je voor 45 minuten voor een enkelspel en 60 minuten voor een dubbelspel. Is er geen reservering na jullie? Dan is wat langer doorspelen om de set/game af te maken uiteraard geen enkel probleem.
  • Tennislessen, toss-avonden, toernooien en competities hoef je niet zelf te reserveren. Deze zijn vooraf door de app beheerder ingeboekt en te vinden in de KNLTB ClubApp agenda.
  • Bij digitaal afhangen is het is noodzakelijk dat leden reserveren, maar minstens zo belangrijk is het om tijdig te annuleren als je toch niet kunt komen. Dit zorgt ervoor dat andere leden op de baan kunnen, die jij anders onbedoeld vasthoudt. Let er dus op dat je ook echt annuleert op het moment dat je weet dat je toch niet komt. Aan alle leden de opdracht om hier heel scherp op te zijn, zodat we allemaal wennen aan deze nieuwe manier van afhangen. Spreek elkaar er rustig op aan, we hebben in het begin allemaal deze reminder nodig.
  • Mocht het zo zijn dat leden onverhoopt toch vaker niet komen opdagen na reserveren en dus niet tijdig annuleren, dan zal het bestuur genoodzaakt zijn na te denken over gepaste sancties. Ook zullen we dan wellicht moeten overschakelen naar “bevestigen op de club” waarbij je altijd de kantine in moet om via een QR code en tablet je reservering via de KNLTB App te bevestigen. Maar daar gaan we vooralsnog niet vanuit.

Basisregel: altijd tijdig annuleren!!

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op via info@laerveld.nl

Veel tennisplezier!