Renovatie baan 1 en 2 – niet bespeelbaar tussen 28 Nov en 1 Dec

We kregen de laatste maanden vaker het bericht dat Baan 1 en 2 onder water stonden met flinke plassen na een stevige regenbui. Dit is uiteraard niet wenselijk, aangezien iedereen te allen tijde met veel plezier en vooral droge schoenen lekker moet kunnen tennissen.

Samen met onze onderhoudspartner Silica Nova hebben we een inspectie en een proef uitgevoerd, waarbij is vastgesteld dat de banen erg zijn vervuild met hele fijne stof- / organische deeltjes van o.a. verteerd blad. Dit zit vermengd door het zand, waardoor de banen eigenlijk “verstopt” zitten.

Dit is een normaal verschijnsel en moet gemiddeld na 10 jaar aangepakt worden, dus dat dit nu pas na 20 jaar aan de orde komt is niet gek en tevens een groot compliment (ook van Silica Nova) aan de onderhoudsploeg!!

Er is besloten om grondig onderhoud in te zetten op Baan 1 en 2 waarbij deze helemaal worden schoongespoten en nieuw zand wordt aangebracht. De dikte van de mat is nog goed.

 Dit is een behoorlijke operatie en tevens investering, maar hiermee is de verwachting dat we de levensduur nog kunnen verlengen met circa 5-6 jaar.

Van 28 November 08:00 tot 30 November 18:00
zal het onderhoud plaatsvinden en zijn Baan 1 en 2
in deze periode niet beschikbaar.
(baan 3 en 4 uiteraard wel)

Als de klus geklaard is, duurt het even voordat de mat en het nieuwe zand helemaal zijn ingespeeld. 

In het belang van alle spelers en de club is het eigenlijk het beste om in de komende jaren Baan 1 wat te ontzien (deze is het hardst gesleten) zodat deze in de toekomst dan samen met Baan 2 vervangen kan worden.

Voeg reactie toe

Uw emailadres zal niet openbaar gemaakt worden